Succesverhalen

Jodi uit Griekenland
Everything seems impossible until it’s done.


Dankbaar voor onze lieve hond Zeppo, door Niki Roncken uit de narigheid gehaald in Griekenland en nu woonachtig bij ons in Friesland.’ Carla de Beer – Een/Friesland

Door deze hond is mijn idee voor dierenmotelNiki ontstaan en gelukkig heeft zij een sprookjeseinde gekregen. Tijdens mijn vakantie op Zakynthos in Griekenland trof ik bij aankomst deze hond met gebroken pootje en hoog zwanger aan bij het hotel. Dronken toeristen maakten hier voor de grap hun sigaretten op uit, hoteleigenaren schopten haar weg, ofwel zij leefde in een hel. Ik kon dit niet langer aanzien en besloot om tot actie over te gaan. Het leek een onmogelijke missie en alle mensen op het eiland verklaarde me voor gek. Maar ik dacht er moet tussen al deze mensen toch minstens iemand zijn die ook om deze dieren geeft. Gelukkig trof ik toen een hele lieve vrouw die zeer begaan was met lot van alle dieren op het eiland en ze wou mij helpen. Na vele bezoeken aan de dierenarts kon ze helaas niet gelijk met mij mee terug doordat ze nog behandeld moest worden alvorens zij mocht vliegen. Door vervolgens in elk hotel posters op te hangen of iemand met haar terug wou vliegen kwam er 1 dag voor sluiting van alle vluchten bericht dat iemand bereid was haar mee te nemen. Vol spanning haalde ik haar toen op van Schiphol waar haar verdiende leven eindelijk begon. Ze woont nu op een gezellige boerderij in Friesland waar zij alle ruimte heeft. Ze is een schat van een hond en ben nog elke dag blij dat ik, ondanks alle negatieve reacties daar, doorgezet heb en haar hierheen heb gehaald. Want geen enkel dier verdiend het om zo aan zijn lot overgelaten te worden.


Sofie en Lobbes

Deze caviavrouwtjes kwamen redelijk somber binnen bij DierenmotelNiki doordat ze een jaar lang samen in een kleine kooi zonder hooi of stro hadden gezeten. Ze waren doodsbang maar lieten al snel merken hoe dankbaar ze waren voor de aandacht en ruimte die ze kregen door hun opgewekte en vriendelijke karakters. Zij mogen ook wel echt van geluk spreken doordat ze door Mieke van Groenestijn en Hubert Derksen geadopteerd zijn. Deze dierenvrienden hebben hun halve achtertuin tot een waar caviaparadijs omgetoverd. Al eerder heeft DierenmotelNiki hier caviaas mogen herplaatsen en is hun hier erg dankbaar voor!

Door al hun moeite voor de caviaas mogen ze ook wel even in het zonnetje gezet worden, Bedankt!

miekehubert


Woezel uit Leiden

woezel
Deze cavia heeft twee jaar in een curverbox gezeten en er werd niet meer naar hem op of omgekeken door de eigenaar.
Gelukkig kwam dierenmotelNiki hier achter en is hij herplaatst bij dierenspeciaalzaak Kleverpark in Haarlem. Hier word hij als opvangdier gehouden en dus niet door verkocht.
Toen de plaatselijke krant hier lucht van kreeg vonden zij dit zo’n mooi verhaal waardoor Woezel landelijk nieuws werd:

woezzzzzzzzzzz
Bijschrift foto: “Cavia Woezel kreeg landelijke bekendheid toen hij als opvangdier terecht kwam bij dierenspeciaalzaak Kleverpark. Het diertje had twee jaar zonder daglicht in een kas geleefd en zijn verhaal kwam uitgebreid in de kranten. Inmiddels is Woezel zijn ellendige leven van voor Kleverpark vergeten en heeft hij zich ontpopt tot een gezelligheidsdier dat zich graag laat knuffelen”.¬†


Zaartje uit Haarlem

afbeelding-852

Zaartje is een ietwat verlegen katje die eerst de ‘kat uit de boom kijkt’ voor ze zich op haar gemak voelt. Zij zat in een gezin met kleine kinderen die haar net even iets te druk waren. Hierdoor kwam Zaar bijna nooit onder de bank vandaan en leidde zij een zeer eenzaam bestaan. DierenmotelNiki vond in mevrouw Verver de ideale huisgenoot voor haar en deze twee hebben vanaf het begin een super klik en Zaar zit nu elke dag op de bank inplaats van eronder.


Vinnie uit Twente

Vinnie is toch ook best een tragisch verhaal met een heel mooi einde. Vinnie woonde bij een oudere vrouw in Twente, zij werd helaas steeds vergeetachtiger en werd per direct opgenomen in een verzorgingstehuis. Helaas was het niet mogelijk om een huisdier mee te nemen en zo moest zij per direct afstand doen van haar lieve kleine Chihuaha/Vlindermix. Zij kwam bij dierenmotelNiki terecht en al gauw meldde de perfecte kandidaat zich aan en woont zij nu in Gouda bij iemand die alle tijd voor haar heeft.


Banaantje uit Haarlem

jo

Mooie lieve Banaantje, deze kleine schat kwam als kruipertje uit het ei en kon hiermee haar kans om te vliegen vaarwel zeggen. Gelukkig vond DierenmotelNiki een heel bevlogen eigenaar voor haar die een maatje zocht voor Sjakie, zijn andere grasparkietje. Banaantje rent nu dagelijks de kamer door en heeft van haar nood een deugd gemaakt door alle broodkruimels van de grond te eten. Het ga je goed lieve Banaan!


Turbo uit Beverwijk

hams
Klein maar zeker niet fijn! Althans dit gold in het begin van Turbo zijn leven, apart gezet in afwachting voor…de slang! DierenmotelNiki kwam hier gelukkig bijtijds achter en heeft hem op tijd weg kunnen halen. Hij woont nu in zijn eigen huisje bij een gezin met kinderen die heel blij met hem zijn.


Prikkie

 

Helaas is zij niet langer onder ons maar kleine lieve Prikkie verdient wel degelijk een plaatsje hier. Ook om hiermee wat extra aandacht voor de Nederlandse egel te vragen want het blijven toch zulke bijzondere beestjes. Zoals op de foto te zien zijn de meeste egels  gek op water en kunnen zij echt genieten van een badje. Mocht u een egel vinden op straat kijk dan eerst naar de gezondheid van het beestje. Vaak zijn ze op weg van of naar huis of zoekende naar voedsel wanneer u ze dan weghaalt zijn ze hun vaste schuilplekje kwijt. Echter ligt ze als een balletje opgerold op straat voordat u de egel aangeraakt dan is er vaak iets mis met het beestje. Neemt u dan contact op met Egelopvang Haarlem of uiteraard met DierenmotelNiki, zij kunnen u hierin verder helpen en het dier zo nodig opvangen.