Over Niki

 

Ik ben Niki Selma Roncken, ik woon in Haarlem en werk als begeleider van kinderen met Autisme. Sinds jongs af aan ben ik al met dieren bezig en heb ik veel plezier van ze. Ik heb onderhand al heel wat huisdieren gehad en zijn er al aardig wat dierennamen de revue gepasseerd. Ik heb een voorliefde voor vogels, zij staan bij mij voor vrijheid en ik vind het net vliegende schilderijtjes, met als grote favoriet het roodborstje. Maar naast vogels vind ik alle dieren bijzonder en kan het mij fascineren hoe elk dier zijn eigen karakter heeft. Zoals een egeltje zich oprolt bij gevaar of een konijntje gaat stampen bij onheil, ze hebben allemaal hun grappige trekjes. Paarden spelen ook een grote rol in mijn leven, hun vermogen om het gedrag van mensen te laten inzien door hun spiegelende aard vind ik geweldig. Tijdens mijn werk bij stichting HandiCap heb ik met eigen ogen mogen zien hoe kinderen met Autisme tot rust komen op de rug van een paard en wat een paard voor een mens kan betekenen. Laat ik ook zeker de cavia niet vergeten, deze vrolijke beestjes kunnen mij altijd weer aan het lachen maken. Als cavia’s mensen zouden zijn zou er nooit meer oorlog in de wereld zijn, daar ben ik van overtuigd. Deze vriendelijke bourgondiĆ«rs zijn dan ook uitermate geschikt om als huisdier te houden en doen nooit een vlieg kwaad. Kortom door al het plezier wat ik aan dieren heb mogen beleven is bij mij het idee ontstaan om iets voor ze terug te doen. DierenmotelNiki is de perfecte mogelijkheid hiervoor en ik hoop er veel dieren gelukkig mee te kunnen maken.